Сүлжмэлийн чанарыг шалгах зааварчилгаа өгөх үнэлэх Оёхын зааварчилгаа, Угаах гүйцэтгэхийн зааварчилгааны хуудсыг боловсруулах хэргэжүүлэх Чанарын стандарт, журам, технологийн зааврыг боловсруулах, сайжруулах Сүлжмэлийн үйлдвэрлэлийн процессийг сайжруулах санал боловсруулах Сүлжмэлийн бүтээгдэхүүний чанарыг сайжруулах арга замыг санал болгох Чанаргүй бүтээгдэхүүн гарч ирэх шалтгааныг тодорхойлох Чанарын хяналтын системийг бий болгох, хэрэгжүүлэх Ажлын байрны аюулгүй байдлыг хангах Үйлдвэрийн ажилчдад чанарын сургалт явуулах
Харилцагчдыг угтан авах, хүлээн авах Бүтээгдэхүүн, үйлчилгээний талаар мэдээлэл өгөх Харилцагчдын хэрэгцээнд нийцсэн бүтээгдэхүүн санал болгох Бүтээгдэхүүний талаар заавар зөвлөгөө өгөх Харилцагчдын санал, хүсэлтийг бүртгэж, шийдвэрлэх Борлуулалтын тайлан, мэдээллийг гаргах Бүтээгдэхүүний үзүүлэлт, үнэ, хямдралыг танилцуулах
Бэлэн бүтээгдэхүүнийг хүлээн авах, хадгалах, зохион байгуулах Бэлэн бүтээгдэхүүний чанар, стандартын шаардлагыг хангасан эсэхийг шалгах Бэлэн бүтээгдэхүүний тоо, хэмжээ, үнэ, чанарыг бүртгэх Бэлэн бүтээгдэхүүнийг ачих, буулгах үйл ажиллагааг зохион байгуулах Багийн гишүүдтэй хамтран ажиллах, зөвлөмжийн дагуу бүтээгдэхүүнийг хуваарилах Бэлэн бүтээгдэхүүний хадгалах байрыг цэвэр, эмх цэгцтэй байлгах Бэлэн бүтээгдэхүүний хяналтыг тогтмол хийх, тайлан гаргах Ажлын явцад гарч буй асуудлуудыг илрүүлэх, шийдвэрлэх