Ажлын байрны тодорхойлтод заасан чиг үүргийн дагуу ажиллах; Осол эндэгдлээс урьдчилан сэргийлэх, тэргүүлэх ач холбогдол бүхий хөдөлмөрийн аюулгүй байдал, эрүүл ахуйн менежментийн тогтолцоог бий болгох хөгжүүлэх; ХАБ-ын дүрэм, журмын хэрэгжилтэд хяналт тавих, түүний биелэлтийг хангуулах; Ажлын байрны хөдөлмөрийн нөхцөлийн үнэлгээ хийлгэх, ажлын байрны онцлогт нийцсэн дүрэм, заавар, журам батлуулж мөрдүүлэх; Хөдөлмөр эрхлэлтийн явцад гарч болзошгүй осол, бэртэл, өвчлөлөөс ажилтныг хамгаалах ХАБЭА-н менежмент нэвтрүүлэх; Сургалтын хөтөлбөр, сургалтын материалыг төрөл бүрийн хэлбэрээр /лекц, power point, гарын авлага г.м/ хууль эрх зүйн шаардлагын дагуу боловсруулж, баталгаажуулах
Эрүүл ахуйн шаардлага хангасан хүнсний түүхий эдийг батлагдсан жор, технологийн дагуу хоол үйлдвэрлэх ажиллагаанд хяналт тавих Хоол, бүтээгдэхүүнээс дээж авах, устгах, хянах үйл ажиллагаа, Хоол үйлдвэрлэлийг технологийн дагуу амт чанартай хийх Хоол хүнс боловсруулах бэлтгэх, орчны эрүүл ахуй, аюулгүй байдлыг хангаж ажиллах Тоног төхөөрөмжийн цэвэр цэмцгэр байдалд хяналт тавих АБТ-д заасан бусад чиг үүргийн дагуу