Хүнсний бүтээгдэхүүний чанарыг хянах, үнэлгээ хийх Хүнсний технологийн судалгаа, хөгжүүлэлт хийх Бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэлийн процессийг хянах, сайжруулах Хүнсний аюулгүй байдлын стандартын дагуу ажиллах Борлуулалтын өгөгдөл, захиалгын мэдээллийг боловсруулах Шинэ бүтээгдэхүүн гаргах, туршилт хийх Хүнсний бүтээгдэхүүний савлагаа, шошгоны стандартын дагуу ажиллах Багийн гишүүдтэй хамтран ажиллах, зөвлөгөө өгөх
- Техникийн шийдлүүдийг боловсруулж, хэрэгжүүлэх - Үйлдвэрийн тоног төхөөрөмжийн ажиллагааг хянаж, засвар үйлчилгээ хийх - Техникийн зураг схем боловсруулах - Үйлдвэрлэлийн процессын сайжруулалт хийх - ААюулгүй ажиллагааны стандарт, журмыг сахиж ажиллах - Багийн гишүүдтэй хамтран ажиллаж, сургалт явуулах