Мэдээгүйжүүлгийн явцад өвчтнийг хянах Мэдээгүйжүүлгийн тоног төхөөрөмжийг бэлтгэх, шалгах Өвчтний эрүүл мэндийн түүхийг бүртгэх Мэдээгүйжүүлгийн дараах асаргаа, хяналт хийх Эмч нарын зааврыг дагаж ажиллах Мэдээгүйжүүлгийн явцад өвчтний аюулгүй байдлыг хангах Мэдээгүйжүүлгийн талаарх мэдээлэл, тайлбарыг өвчтөнд өгөх
Эрүүл мэндийн үйлчилгээг үзүүлэх Сувилахуйн үндсэн үйл ажиллагааг гүйцэтгэх Эмчилгээний явцын хяналт тавих Эм, эмнэлгийн хэрэгслийг зөв хэрэглэхийг хангах Оношилгоо, эмчилгээний төлөвлөгөө боловсруулахад туслах Шаардлагатай үед яаралтай тусламж үзүүлэх Сувилагчийн багийн гишүүдтэй хамтран ажиллах Эмчилгээний стандарт, журмыг мөрдөх
Эмийг зөвшөөрсөн хэмжээнд бэлтгэж, хадгалах Эмчилгээний явцад эмийн хэрэглээг хянах Эмч, эмнэлгийн ажилтнуудад эмийн мэдээлэл өгөх Эм, эмнэлгийн хэрэгслийн нөөцийг удирдах Эмийн зарцуулалтыг тооцоолох, тайлагнах Эмзүйчийн мэргэжлийн ёс зүйн шаардлагыг дагаж мөрдөх Эм, эмчилгээний талаар судалгаа, шинжилгээ хийх Эмийн аюулгүй байдал, үр дүнгийн талаар мэдээлэл бүрдүүлэх
Мэс заслын явцад өвчтөнд туслах Мэс заслын үеийн эмнэлгийн тоног төхөөрөмжийг бэлтгэх, шалгах Мэс заслын дараа өвчтөний эрүүл мэндийг хянах Эмч нарын зааварчилгааг дагаж, өвчтөний аюулгүй байдлыг хангах Мэс заслын явцад эмийн хэрэглээг зохицуулах Өвчтөний түүхийг бүртгэх, мэдээллийг эмч нарт хүргэх Эмнэлгийн стандарт, журмыг дагаж мөрдөх Тусламж үйлчилгээний чанарыг сайжруулахад хувь нэмэр оруулах
Нярайг асрах, тэдгээрийн эрүүл мэндийн байдалд анхаарах Нярайд шаардлагатай эмчилгээ, үйлчилгээ явуулах Нярайг хооллох, хувцаслах Нярайн биеийн байдалд хяналт тавих, тэмдэглэл хөтлөх Эцэг эхчүүдэд нярайн арчилгаа, асаргаа, хооллолтын талаар зөвлөгөө өгөх Нярайд шаардлагатай эмнэлгийн тусламж үзүүлэх Бусад сувилагчид, эмч нартай хамтран ажиллах Нярайд хийгдэх шинжилгээ, тестүүдийг явуулах
Эмчилгээний хоол зүйлийн стандартын дагуу хоол бэлтгэх Хоолны чанар, аюулгүй байдлыг шалгах Хоолны бэлтгэлийн тоног төхөөрөмжийг цэвэрлэх, арчлах
Эмчилгээний хоол хүнсийг бэлтгэх, хадгалах, түгээх Өрөөний ариун цэврийн стандартыг хангах Хоолны орц, найрлагыг хянах Эмчилгээний төлөвлөгөөний дагуу хоолны дэглэмийг мөрдөх Хоолны бэлтгэлийн явц, чанарыг хянах Ажлын орчны ариун цэврийг хангах Хоолны тоног төхөөрөмжийг цэвэрлэх, арчлах Хоолны хаягдлыг зөв устгах, хариуцлага хүлээх
НББОУ-н стандартын дагуу санхүүгийн анхан шатны бүртгэл хөтлөх Эмнэлгийн өдөр тутмын орлого, зарлага бүртгэх, БМАТ-ын тооцоо хийх Ажлын байрны тодорхойлолтонд заасан чиг үүргийн дагуу ажиллах
Эмчилгээний хоол зүйн тасгийг удирдлага зохион байгуулалтаар хангах, Үйлчлүүлэгчийг эмчилгээний шимт бодисын зохистой харьцаа бүхий эмчилгээний хоолоор хангах, Хоол эмчилгээний үр дүнг сайжруулж, эдгэрэлтийг түргэсгэх, Эмчилгээний зардлыг багасгах, зохистой хооллох дадлыг бий болгох