Хоол үйлдвэрлэлийн стандарт, дүрэм журмыг мөрдөж, хянах Хоол, хүнсний бүтээгдэхүүний бохирдол, тархалтаас урьдчилан сэргийлж, хүнсний үйлдвэрлэлийн үйл явц, эрүүл ахуй халдваргүйжүүлэлт, аюулгүй байдлыг баталгаажуулж хянах Эрүүл ахуйн хяналт тавих, заавар зөвлөмж боловсруулах, эрүүл ахуйн зааварчилгаа өгөх Ажлын байрны эрүүл ахуйтай холбоотой сургалт зохион байгуулах Туслах ажилчдад эрүүл ахуйн стандарт, дүрмийг тайлбарлаж, зөвлөгөө өгөх Кемпийн гал тогооны өдөр тутмын үйл ажиллагааг хариуцаж ажиллах
Гүйцэтгэх үндсэн үүрэг Технологи карт боловсруулах,илчлэгийн тооцоолол гаргах Технологи ажиллагаа, технологи карт, өртгийн хяналт хийх Мэргэжлийн сургалт зохион байгуулах Хоолны технологийн горим, жор, стандартын дагуу үйлдвэрлэлийг удирдах Эрүүл ахуйн дүрэм, хүнсний аюулгүй байдлын шаардлагыг биелүүлэх Хоолны орц найрлага, илчлэг, шим тэжээлийн хэмжээг тодорхойлох Хоолны өртөг, ашигт ажиллагааны тооцоо хийх Зааварчилгаа өгөх, сургалт зохион байгуулах