Хоолны цэс боловсруулах, батлуулах, шинэчлэх. Хоолны технологи, орц найрлагыг тооцож, өртөг, шим тэжээл, амт чанарт нийцүүлэн зохион байгуулах. Хүнсний бүтээгдэхүүн, түүхий эдийн чанар, хадгалалт, ариун цэврийн нөхцөлд хяналт тавих. Хоол үйлдвэрлэлийн бүхий л шатанд эрүүл ахуйн стандарт (HACCP, GMP гэх мэт)-ыг мөрдүүлэх. Орц нормын карт, технологийн баримт бичиг хөтлөх Ажлын байрны тодорхойлолтонд заагдсан бусад ажил үүргийг гүйцэтгэх Ариутгал, цэвэрлэгээний хуваарь, стандарт мөрдөлтийг хянах Хадгалалт, дуусах хугацаа, стандарт хадгалах нөхцөл мөрдөлтийг шалгах Хоолны шинэ жор, аргачлал санал болгох, шинэлэг, эрүүл, шим тэжээлтэй хоолоор цэсэнд хувь нэмэр оруулах
Хөтөлбөрийн үндсэн зарчмыг хэрэгжүүлэхэд багшид дэмжлэг үзүүлэх Хөтөлбөрийн дагуу өдөр, долоо хоног, сарын дэлгэрэнгүй хөтөлбөр боловсруулахад оролцон хэрэгжүүлэх Сурагчдын холбогдох баримт бичиг хөтлөх, дүнд шинжилгээ хийх, тайлагнах Дэвшилтэт техник технологийг ашиглан хичээлийн үр өгөөжийг нэмэгдүүлэх Сургалтын хөтөлбөрт заагдсан багш – хүүхэд – гэр бүл гэсэн харилцааг урамшуулан дэмжих Хүүхдэд ээлтэй эрүүл, аюулгүй орчныг бүрдүүлэх