Хүний нөөцийн бодлого дүрэм журмын хэрэгжилтийг хангаж,хариуцсан нэгжийн хөдөлмөрийн харьцааг хаиуцан ажилна Хүний нөөцийн бүрдүүлэлт, сонгон шалгаруулалттай холбоотой тайлан мэдээг тогтмол гаргах, шаардлагатай судалгааг гаргаж дүгнэлт хийх, удирдлагыг мэдээллээр хангах Хүний нөөцийн бүрдүүлэлтийн компани, их дээд сургууль, хөдөлмөр эрхлэлтийг дэмжих төвүүдтэй хамтран ажиллах Хүний нөөцийн бүрдүүлэлтийн сувгийг өргөжүүлэх Сонгон шалгаруулалтын тест материалуудыг боловсруулах, шинэчлэх, Ажилтнуудыг эерэг зөв хандлага ,ажлын байран дахь бүтээмж өндөр байх явцыг нэмэгдүүлж дасан зохицуулах хөтөлбөр сургалтыг төлөвлөн хэрэгжүүлж тогтмол зохион байгуулах Шууд удирдлага болон чиг үүргийн удирдлагаас өгсөн үүрэг даалгавар, заавар зөвлөмжүүдийг хэрэгжүүлж,шинэ санаа санаачлагыг уялдуулан хамтарч ажиллах -Хүний нөөцийн албаны үйл ажиллагааг зохион байгуулан хариуцаж ажиллах -Хүний нөөцийг сонгон шалгаруулж бүрдүүлэн менежмэнтийг үр дүнтэй хэрэгжүүлэх -Ажилтныг чиглүүлж хөгжүүлэх чиглэлээр сургалт явуулан ажилтныг идэвхжүүлэх -Хувь хүний ёс зүйн хэм хэмжээг дээдэлдэг -Баг хамт олныг хөгжүүлэх удирдан зохион байгуулах мөн ,багаар ажиллах чадвартай байх
Өглөө, оройн ээлжийн хоол хийх үйл ажиллагааг хариуцна. Туслах тогоочийн үүргийг гүйцэтгэнэ. Хоолны бэлтгэл ажилд оролцож, бүтээгдэхүүн бэлтгэнэ. Тогоочийн заавар, зааврыг дагаж, хоолны чанарыг хангана. Хоолны материал, бүтээгдэхүүний хадгалалт, цэвэрлэгээг хийх. Тогоочийн бусад ажилд туслах, шаардлагатай үед үүрэг гүйцэтгэнэ. Ажлын байрандаа аюулгүй байдал, эрүүл ахуйн стандартуудыг баримтлах. Хоолны жор, технологийн картуудыг дагаж мөрдөх.
Гал тогооны үйл ажиллагааг стандартад нийцүүлэн үйлдвэрлэлд орж буй түүхий эд, бараа материал хүлээн авахаас эцсийн бүтээгдэхүүн гаргах хүртэлх технологийн бүхий л үйл ажиллагааг хариуцсан ажиллах. Батлагдсан технологийн дагуу амт чанартай, эрүүл ахуйн шаардлага хангасан хоол гаргах Ажлын байрны тодорхойлолтын дагуу ажил үүргийг гүйцэтгэнэ
- Агуулахын үлдэгдэл болон бараа материалын өдөр тутмын зарцуулалт орлого зарлага хөтлөн шивж архивлах -Бараа бүтээгдэхүүний баримтуудыг цэгцэлж бүртгэл хөтлөх - Бараа материалын захиалга хийх, хүлээн авах, бүртгэл хөтлөх -Эд хөрөнгийн бүртгэлийг хөтлөн орлого зарлага бүртгэх - Орлого, зарлагын баримт, анхан шатны бүртгэлийг зааварын дагуу гаргах -анхан шатны тайлан мэдээг тогтоосон хугацаанд гаргаж тайлагнах
Гал тогооны угаалга цэвэрлэгээ болон цэгцтэй байдлыг хариуцан ажиллах Хоолны аяга таваг, багаж хэрэгсэл, хүнсний бүтээгдэхүүний савнууд гэх мэт гар болон зориулалтын аяга угаагч машинаар угааж, ариутган эрүүл ахуйн шаардлагад нийцүүлэн цэвэр байлгах
Цэгцтэй харилцаж, үйлчилгээ үзүүлэх Хоол, ундааг захиалж, хүргэж өгөх Хоолны ширээг засаж, цэвэрлэх Хоолны менюг танилцуулах, зөвлөгөө өгөх Зоогийн газрын стандарт, дүрмийг дагаж мөрдөх Зочдын санал хүсэлтийг хүлээн авч, шийдвэрлэх Нөөцийг хянах, нөөц бэлтгэх Ажлын байрны цэвэр цэгцтэй байлгах, зохион байгуулалтыг хангах Үйлчилгээний стандартыг өндөр түвшинд баримтлах Харилцааны ур чадварыг хөгжүүлэх