Батлагдсан жор технологийн дагуу бүтээгдэхүүнийг боловсруулж, эрүүл ахуйн шаардлага хангасан, хоол үйлдвэрлэх Түүхий эд, бараа материалын чанарт анхаарах, Түүхий эд материалыг технологийн дагуу зөв зохистой хэрэглэх, стандарт өртгийн дагуу зарцуулалттай байх; Тоног төхөөрөмж, багаж хэрэгсэлийн бүрэн бүтэн байдалт хяналт тавьж, аюулгүй ажиллагааг хангаж ажиллах, Тавагтай хоолны орц норм, халууны хэм тогтоогдсон стандартанд хэрхэн нийцэж буйд хяналт тавьж ажиллах, Дараа өдрийн үйлдвэрлэлийн түүхий эд материалыг бэлтгэх; Хувийн ариун цэврийг чандлан сахих;
ХАБЭА-н заавар зааварчилгаа, төлөвлөгөөг МУ-ын хэмжээнд мөрдөгдөж байгаа хууль дүрэм журам, стандартын дагуу боловсруулан батлуулж, мөрдүүлэх, хяналт тавих. ХАБЭА-н тогтолцоог хэрэгжүүлэх, нийт ажилчдын хабэа-н хандлагыг төлөвшүүлэх, хяналт тавих, шалгалт хийх. Ажлын байрны тодорхойлолтын дагуу
Уул уурхайн өдөр тутмын үйл ажиллагаатай холбоотой мэдээ мэдээллийг үнэн зөв, цаг тухайд зөв нэр томьёо, үг хэллэг ашиглан утгын болон дүрмийн алдаагүй орчуулах Уул уурхайн албан бичиг хэрэг хөтлөх, шаардлагатай уулзалт хуралд аман болон бичгээр орчуулга хийх
Нийт ажилчдын өдөр тутмын үзлэг оношилгоо хийх, хяналт тавих, эрүүл мэндийн талаарх зөвлөгөө сургалт зохион бхйгуулах, ажилчдын хоол хүнс, амьдрах орчин нөхцөлд эрүүл ахуйн хяналт тавих Уурхайд шаардлагатай эм бэлдмэл, эмнэлэгийн хэрэгслийг захиалах түүний зарцуулалтад хяналт тавьж, тайлагнах